A Magical Vacation

 
Här har jag och sambon spenderat de senaste fem dagarna - Disneyland Paris! Det har verkligen varit en helt underbar semester och jag kan varmt rekommendera att uppleva Disneyland även som vuxen. Vi har åkt karusell, ätit, sovit, shoppat och bara njutit. Man är verkligen i en bubbla när man är där, väldigt skönt i några dagar och lika skönt att komma hem ifrån. Jag ska dock vara ärlig och framhålla att vi hade sparat ihop en rejäl buget inför denna resan och det behövdes, allt i parken kostar! Ja förutom karusellerna då, men mat och snacks och så vidare - dyrt!
 
Jag tänker inte dela med mig av hela resan då den är ett privat minne för mig och min sambo, men några höjdpunkter och tips ska ni få ta del av.
 
Boende
 
Vi bodde på Disneys egna Hotell New York, vilket jag rekommenderar om man är i vuxen ålder. Det ligger lite lugnare till och är något billigare än Disneyland Hotell (som ligger i parken) men ändå supernära till allt, du behöver aldrig ta en buss! Hotellet känns lite vuxnare än de andra Disney-hotellen både i atmosfär och inventarier. Som barnfamilj hade jag alltså valt ett annat hotell men som par var det helt perfekt. Var dock beredd på att hotellet trots allt byggdes -92 och inte uppdaterats så mycket sen dess, rent och snyggt men inte så high-tech. Wi-fi fanns dock. Skulle dock tippa på att det snart får en upprustning då flera av hotellen var under renovering under vår vistelse.
 
Mat
 
Låt mig säga såhär, man åker inte till Disneyland för matens skull. Det är mest skräpmat - och dyr sådan. MEN! Undantag finns! Vi lyckades få bord på den relativt nyöppnade Chez Rémy som ligger i Studio parken i samband med nya Ratatouille karusellen - hjälp vad gott! Restaurangens koncept är detsamma som man ser i slutet av filmen Ratatouille när den lilla råttan Rémy har öppnat sin egen restaurang enbart för råttor, allt är alltså superstort för att du ska få känslan av att ha krympt till en råttas storlek. Restaurangen är alltså egentligen värd ett besök av enbart denna anledningen men det är inte däreför jag rekommenderar den. Jag kan, med handen på hjärtat, säga att det är något av det godaste jag ätit och då har jag ätit på en hel del fina restauranger runt om i världen. Topp-5 utan tvekan. Boka ett bord och se till att äta här!
 
Aktiviteter
 
Behöver väl egentligen ingen egen kategori - det är Disneyland! Men om jag får komma med ett enda tips så är det detta: Vänta med att kolla på fyrverkerierna "Disney Dreams" till sista kvällen. Bättre avslut på din vistelse går knappast att få.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback