No Worries

Ljuva ledighet!
 
Jag har ju ingen regelrätt semester eftersom jag sommarjobbar men jag har lite strödagar här och där. Gårdagen var en sådan och idag likaså. Igår blev det störstädning av lägenheten 1800-talets style. Jag had eredan börjat städa när jag uppptäckte att vår dammsugare hade gått sönder. Jahapp. Slutade med att jag sopade hela lägenheten, väldigt, väldigt noga. Blev såklart inte riktigt lika rent som med en dammsugare men det blev rent.
 
Idag har jag verkligen ledighet på agendan, jag ska tvätta, handla, gå på spinning och laga mat. Känns som jag knappt vet vad jag ska göra resten av tiden. Eller jo, jag ska ligga raklång i soffan och kolla dålig tv. Det är precis vad jag ska göra. Ledig!
 
 
Gårdagens kvällsgott blev milkshakes, tyvärr inte en hel fullträff men nästa gång så ändrar jag om lite i receptet. Frågan är vad man ska göra ikväll? Kanske någon kladdkaka? Får passa på när jag är ledig.You Always Want What You Can Not Have

I helgen hjälpte vi ett par kompisar att flytta, vilket gick väldigt bra. Samtidigt sa jag och sambon till varandra "så skönt att vi är klara och nöjda med vår lägenhet". Jo tjena. Dagen efter vaknar vi båda med världens sug efter att göra om, möblera om, byta möbler, tapeter...you name it!
 
Well det är väl ingen big deal vi har ju trots allt bott här i över tre år nu. Men jo det är det, för att för närvarande finns det inga extra finanser till sånt. Eftersom vi båda studerar så sommarjobbar vi just nu för fullt båda med innestående lön. Det innebär att de där goa sommarpengarna gör sitt intåg i slutet på augusti och september. Med andra ord, vi får vackert vänta ett tag med alla projekt.
 
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju i alla fall så vi får hålla tummarna att det stämmer helt enkelt. Planen är att köpa nya gardiner som kan mörklägga - vilket sambon behöver när han spelar, köpa en taklampa, flytta matbordet och köpa två nya expedithyllor. Vi har en expedit nu men tanken är att köpa två riktigt stora så att en hel vägg täcks. Vi har böcker i överflöd (särskilt jag som blivande lärare) så de kommer komma väl till pass.
 
Nu till en liten fråga;
Expedithyllorna vi tänkte köpa är en "kub" högre än denna. Min tanke är att sätta lite foton och tavlor ovanpå för att få lite mer personlighet i hemmet. Jag vill inte hänga dem för det tror jag upplevs trångt. Men om man bara ställer dem ovanpå lite lutade? Borde inte det funka eller känns det bara konstigt?
 
 
 
Som sagt, för mycket böcker...
Nedan är en liten bättre bild på hur mycket utrymme där är till taket.
 
 
 A Lot Of Horses

Hittade en liten häst-lista, insåg att jag ridit väldigt många hästar genom åren! Blir väl så när man alltid ridit på ridskola även när man haft egen häst.
 
 

Hur började det?
1. På vilken klubb började du rida?: Klagshamns Ryttarförening.
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Väldigt många som haft inblandning där, av tränare skulle jag säga Ted, Cillen och Charlotte. Hästar är det väl Gucci, Ballerina (Ballan) och Arthur. Och så måste jag säga min mamma, utan henne inget hästliv alls.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Jag har ju lärt mig något av alla hästar men Ballerina och Arthur var de som fick mig fast vid dressyren så. 
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: Oj! Måste ha varit året jag fyllde åtta så, 1999.
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Osäker på om det är Arthur eller Ballan faktiskt. Eller ja om vi räknar unghäst så är Gucci ohotad vinnare.


Dressyr:

1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Får nog säga Calle på den, han är visserligen bara tränad för hoppning men kan nästan alla svårare rörelser. Har inte ridit så många väldigt utbildade hästar.
2. Vilken häst har du din högsta dressyrplacering med?: Har faktiskt för mig att det är Bullen (Red Bull), har placeringar i LB på honom och tror inte jag har det med dom andra. Trots att jag ridit på högre procent med andra hästar.
3. Vad är det svåraste program du ridit?: På lokal-nivå är det LB:2. Haha.
4. Vad tävlar du för klasser?: Just nu? Inga. Hoppas på att komma ut på lite LC-klasser till hösten kanske.
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Se tidigare svar.

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Polly och Brillan, båda D-ponnys som jag hoppat 130 cm med.
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Polly, 120 cm.
3. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar ingen hoppning alls längre, innan så har jag tävlat olika klasser på lokal-nivå.
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Se tidigare svar.
5. Klubb föredra du att tävla hos?: Hmm, gillar nästan alla klubbar i närheten faktiskt (bortskämd), Sydslätten har jag dock för mig att det brukar gå bra hos.

 

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Har svårt att nämna en, har ridit en hel del smågalna ponnyer innan de gått i verksamheten.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Chiron, inte för att "lägga sig i handen" utan han var bara råstark.
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Sockan på KRF, tror att han mätte 97-98 cm i manken (minishettis).
4. Vem är den största hästen du ridit?: Pillar på Irland, han mätte ca 190 cm i manken fick sitta av efter en stund då det var för läskigt.
5. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Tror minsann att det var Nellie, har inte för mig att jag tävlade dressyr innan jag kom till Vellinge, men kan ha fel.
6. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Tomten (Stellan of Trancy) en på KRF.
7. Vem är den häst du tog din första placering med?: Beror på om clear-round räknas? Annars var det Petite. 
8. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Arthur <3 
9. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Nu ska vi se i hoppning på ponny har jag tävlat Brillan och Red Bullen i division 2 för Fredshög resp Vellinge. I dressyr på ponny har jag tävlat Bullen i divison 2 och på häst har jag tävlat Ballan och Arthur i Knock-Out lag i LC. Kan dock ha glömt en hel del här.

Antingen eller:

Häst – Ponny (Får ju bara tävla häst, men att rda ponny då och då är kul!)
Dressyr – Hoppning
Utomhus tävling – Inomhus tävling
Satsa för seger – Fis rida (Eftersom det är dressyr blir det att rida prydligt och effektivt)
Vitt schabrak – Personlig färg (Återigen dressyr, men gärna med ett snyggt kantband!)
Ridstövlar  Chaps
Spilta – Box
Spån – Halm (Halm är ju bättre för hästen men spån är ljusare och lättare att mocka)
Räcke – Oxer 
Kompisar i hagen – Ensam