Freaky Friday

Gym, plugg och tvätt. Det är vad min fredag har innehållit hittills. Glamoröst eller vad? Någon glamorös fredag blir det inte heller men jag kan i alla fall bocka av de tidigare sysslorna och inta position fredagsmys.
 
Så ikväll blir det mjukisbyxor, soffa och god mat. Och trevligt sällskap såklart! 
 
 
Bild från en lite glamorösare fredag.On The Right Track

Äntligen börjar jag hitta tillbaka till spåren igen.
 
Gymmet två dagar i veckan, ridning en. Börjar så och ökar succesivt men det gäller ju att börja någonstans och inte ta sönder kroppen. Nu känner jag ätnligen att jag faktiskt är igång, höll planen förra veckan och sitter här med rejäl träningsvärk från gårdagens benpass.
 
Till en annan sak, inser ni att det snart är alla hjärtan dag? Vare sig man är singel eller i förhållande tycker jag att det är en dag att bry sig lite extra. När vi i min kompiskrets var ett gäng singlar gick vi ut och åt tillexempel. I min famlij har vi alltid gett varandra nån liten present på alla hjärtans dag, nått så enkelt som lite choklad kan göra stor skillnad. Men det var inte det allt skulle handla om nu, för nu är jag ju faktiskt i ett förhållande.
 
Vi har vår årsdag bara tio dagar efter alla hjärtans dag (ja lite klyschigt) så vi har bestämt at tvi bara ska ge varandra "något litet". Hjälp? Vad har ni för tips på roliga, romantiska, små presenter?
 
 Ache

(long time no see, yadayadayada)
 
Igår var jag och tränade med några från klassen. Eftersom de har idrott som förstaämne så har de även möjlighet att då och då boka idrottsalen på skolan så det var där vi höll till igår. Dock hade vi inte tillgång till material förrådet utan fick hålla till godo med det material som fanns i hallen (mattor, bänkar, pilatesbollar, inte så man klagar). Det blev ett cirkelgympass som resulterade i go träningsvärk idag. Särskilt eftersom jag är den absolut minst tränade i sammanhanget, utan att för den delen vara otränad. Tänkte dela med mig av passet här och kan tyvärr inte ta speciellt mycket cred för att ha kommit på det, det får jag lämna över till mina klasskompisar.
 
Arbeta på varje station i 45 sek, vila 15 sek och gå sedan till nästa station, du kan börja på vilken station som helst så länge du håller koll på varvet.
 
1. Sit-ups i ribstol. Välj att antingen hänga i ribstolen och dra up benen eller ligga på golvet, hålla i ribstolen med båda händerna och dra upp benen till 90 grader.
2. Springa på stället i tjock matta. Ge allt du kan under de 45 sekunderna.
3. Pull-ups i romerska ringar. Fötterna i golvet och händerna i ringarna, dra dig sedan uppåt. OBS! tänk ungrfär samma lutning som i en armhävning du ska alltså ha fötterna en bra bit framför dig.
4. Bulgariska utfall frän bänk. 
5. Magövning på pilatesboll. Fötterna på bollen, händerna i golvet och dra in bollen under dig med hjälp av magen, upprepa hela tiden.
6. Armhävningar.
7. Jägarvila - stå så länge du bara kan (helst hela tiden) annars vila i sekund och upp igen.
8. Burpees.
 
Vi körde ett varv och vilade ca 2 minuter och körde sen två varv utan vila emellan innan vi avslutade. Tänk på att du kan anpassa alla övningarna efter din nivå och värm upp och ner ordentligt för att motverka skador. Passet ger både styrka och rejält med puls!