Oh The Panic

Vi är bjudna på en halloweenfest.
 
Den skulle egentligen ha varit idag, men så skrev värden på facebook och frågade om det var okej att flytta den till imorgon. Jag och sambon har alltså därefter räknat med att den är imorgon.
 
Det är den inte. Den flyttades aldrig utan är idag. Panik! Tidschemat blev plötsligt komprimerat med ungefär 10 timmar eftersom min sambo inte bara jobbar utan dessutom ska jobba över! Och jag har gjort planer för att möta min mormor på stan och äta lunch, vilket alltid tar sin lilla tid. Dessutom måste jag hinna in om systemet och posten för att hämta den sista delen i min utklädnad. Håll alla tummar för att den passar annars är det fullskalig panik som gäller.
 
hoppas att er fredag blir lite lugnare än min, lovar att ta bilder på min utklädnad om jag hinner!Surprisingly Tasty

 
Efter att ha testat de andra "godis"-smakerna från Lipton så var jag tvungen att köpa hem även denna och testa. Hittade tyvärr inte den andra smaken Lemon Macaroon. 
 
Så hur var då Pear Chocolate Inspiration? Det första som slog mig var lukten, det luktar otroligt sötsliskigt när man tillsatt vattnet. Såpass att jag nästan inte vågade smaka, men vilken tur att jag gjorde det! Smaken är nämligen inte alls som lukten utan smakar friskt av päron med en liten hint av choklad. Sött och gott utan att vara överdrivet sött.
 
Det är dock inget som jag skulle rekommendera som frukostte utan det är helt klart ett dessert- och fikate. Till och med sambon som inte ens gillar päron speciellt mycket gav det tummen upp. Bra betyg helt enkelt.
 
Betyg 3,5 / 5
 
 Shocking

Idag är jag hemma på VAS - Vård Av Sambo.
 
Men det är inte alls vad detta inlägg ska handla om. Som jag nämnt läser jag just nu kursen "Kropp & Hälsa" inom ramen för lärarprogrammet inom naturkunskap. I måndags började vi lite mer på hälsa-delen och hade en heldag med föreläsing och aktivitet (vi fick absolut inte sitta ner längre än 45 minuter - briljant om ni frågar mig). Mycket info som man redan visste men lite nytt och mer kött på benen i flera ämnen.
 
Den mest chockerande vi fick höra var hur mycket tid genomsnittsfamiljen lägger på att laga mat om dagen, alltså tillaga inte bara plocka ut ur frysen: 14 minuter.
 
 
 
Låt det sjunka in lite, 14 minuter och då snackar vi alltså samtliga måltider under en heldag. Jag förstår att man som stressad småbarnsföräldrer eller nybliven student inte vill lägga timmar på att laga mat men 14 minuter totalt?!
 
Jag skulle tippa att jag och min sambo lägger iaf i genomsnitt minst 20 minuter på bara kvällsmat varje dag och då är det ändå hämtmat/äta ute någon dag i veckan.
 
Vad säger ni? Hur mycket tid lägger ni på matlagning? Blev ni förvånade över 14 minuter eller känns det lagom?